Mag ik zo maar overstappen van tandarts

Dit was de vraag die wij kregen van een ouder echtpaar.
Ze waren nog erg tevreden over hun tandarts, maar ze merkten dat ze minder mobiel werden en toch een tandarts dichterbij huis zochten.

Het antwoord is ja, je bent in Nederland vrij om over te stappen van tandarts.

Maar wanneer stap je eigenlijk over? En wanneer niet?

De laatste is heel simpel, ben je tevreden, dan stap je natuurlijk niet over. Ook als je een keer een meningsverschil hebt met je tandarts raden wij niet aan om direct over te stappen, maar ga het gesprek aan.

Ook dat je tandarts wat verder weg woont is niet direct een reden om over te stappen. Behalve, als het reizen naar de tandarts een probleem wordt en je daardoor minder naar de tandarts gaat.

Ben je al minder mobiel, vraag dan even na bij welke spoeddienst je tandarts is aangesloten. Niets is zo vervelend dan als je echt een pijnklacht hebt na 17:00 uur of in het weekend en je moet een stuk gaan reizen.

Voordat je overstapt, neem altijd contact op met de tandarts of ze wel plek hebben. Soms is er een patiënten stop en zit je ineens zonder tandarts.

We maken ook mee dat iemand helemaal niet is ingeschreven bij een tandarts, weet dan wel dat je wellicht een tijdje aan het rondbellen bent om een tandarts te vinden die je kan helpen als je een pijnklacht heeft.

Hoe gaat het overstappen in zijn werk?

Heel gemakkelijk, je schrijft je in bij je nieuwe tandarts en vraagt aan je oude tandarts om de gegevens naar je nieuwe tandarts te mailen. Die zet jouw gegevens dan in zijn kaart en de overstap is geregeld.

Scroll naar top

Gesloten

I.v.m. de kerstvakantie zijn wij t/m 5 januari gesloten. Mocht u een pijnklacht hebben die niet kan wachten kijk dan op onze pijnklachten pagina

Tandheelkundig centrum Sassembourg draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders