Tanden bleken

Niet iedereen heeft van nature witte tanden. Tanden verkleuren om verschillende reden en ook is het genetisch bepaald welke kleur tanden u heeft. Toch hebben veel mensen behoefte aan wittere tanden en hebben wij gekozen voor een bewezen veilige techniek van bleken. Deze wordt gedaan met een individueel vervaardigde zachte bleeklepel en carbamideperoxide bleekgel van 16%. Zo kunt u heel gemakkelijk thuis uw tanden bleken. 

Waar verkleuren tanden door?

Iedereen heeft weer een andere kleur tanden en kiezen. Dit komt omdat tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en tandglazuur. De kleur en dikte van het tandbeen bepaald de kleur van je tanden. Zo is het tandbeen in de hoektanden altijd wat dikker dan de voortanden en daarom zijn deze tanden vaak wat geler van kleur. Daarnaast heeft ook invloed op verkleuring:

Koffie

Wijn

Thee

Roken

Ouderdom

Deze bewezen veilige techniek van bleken wordt gedaan met een individueel vervaardigde zachte bleeklepel en carbamideperoxide bleekgel. Wij hebben gekozen voor 10% of 16% bleekgel omdat hierover de meeste wetenschappelijke informatie bekend is.​

Tanden Bleken

Voor natuurlijk witte tanden
279,-
  • Natuurlijk witte tanden
  • Inclusief bleekbit
  • Inclusief genoeg bleekmateriaal
  • Inclusief nazorg (indien gewenst)
Bewezen effectief

Deze methode werkt in drie simpele stappen

Bitje aanmeten

Tijdens het eerste consult bekijkt de tandarts de algemene gezondheid van uw gebit en bepaald zij of bleken mogelijk is. Wanneer dit mogelijk is maken we een afdruk van uw gebit en geven we instructie hoe u thuis kunt bleken. (video)

Bitje ophalen

Wij maken een op maat gemaakt bleekbit voor u aan de hand van de afdruk. Dit duurt ongeveer een 1 a 2 weken. Daarna kunt u het bleeksetje inclusief het bleekmateriaal ophalen en geven wij de laatste instructie.

Thuis bleken

De komende 1 a 2 weken bleekt u, zoals is uitgelegd, 40 – 60 minuten per dag. Na deze behandeling heeft u de mogelijkheid om het resultaat te laten zien aan ons. Dit is geheel vrijblijvend.

A happy smile is the prettiest
thing you can wear

Afspraak maken voor het bleken

Na het invullen van het formulier nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak

Veelgestelde vragen

U brengt een kleine hoeveelheid gel aan in de lepel. (Ongeveer 1 grote druppel per tand). De overmaat wat uit de lepel komt op het tandvlees, haalt u met een tissue weg. Wij raden aan om het bleekbitje gedurende 40-60 minuten te dragen aan het einde van de dag.

Na het uitnemen van het bitje, de tanden poetsen en niets meer eten of drinken voor het slapen gaan. U kunt natuurlijk ook overdag bleken, op uw werk, alleen houd dan rekening mee dat u hierna geen kleurstof houdende voedsel tot uw neemt. Het is van belang om zoveel mogelijk ononderbroken dagelijks te bleken. Een dagje niet bleken kan echter geen kwaad.  

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat bleken wel of geen kwaad kan tijdens de zwangerschap. Daarom adviseren wij om niet te bleken tijdens uw zwangerschap. Bleekbehandelingen zijn wettelijk alleen toegestaan boven de 18 jaar.

De resultaten van bleekbehandelingen zijn zeer stabiel, zo houdt u tot lang na afloop van de behandeling nog natuurlijk witte tanden. Er zijn wel een aantal factoren waardoor de tijd dat het bleekresultaat aanhoudt varieert.

  • Als gevolg van genetische aanleg.
  • Voedingspatroon.
  • Leeftijd (tanden verkleuren naarmate we ouder worden).
  • Sommige geneesmiddelen (zoals tetracycline).
  • Bepaalde gewoonten (zoals roken).

U kunt altijd de kleur weer een beetje opfrissen door 1 à 3 dagen te bleken. (De bleekgel is na te bestellen bij ons voor €39,95)

Kronen, bruggen, vullingen en facings bleken niet mee, omdat dit geen natuurlijke tanden zijn. Tijdens uw eerste afspraak bekijkt onze tandarts uw gebit en geeft u  hier uitleg over.

Bij deze methode krijgt u een bitje voor de onder en boven gebit. Onze ervaring is dat het ondergebit iets minder makkelijk mee bleekt. 

Onze facturen worden verzorgt door Infomedics. Meer over Infomedics vind u https://tcsassembourg.nl/infomedics/

Het antwoord is nee. Uit recent onderzoek is gebleken dat alleen carbamideperoxide (de blekende stof die gebruikt wordt) voldoende bleekeffect geeft en dat lichtactivering geen extra voordelen biedt.

Tijdens de eerste afspraak wij bepalen we samen de huidige kleur van uw tanden en maken wij een hier een foto van. Na het bleken kunnen we zo samen zien hoeveel tinten witter uw tanden zijn geworden.

Overgevoeligheid van het gebit is een vrij normale bijwerking van bleekbehandelingen en verdwijnt na afronding van de bleekbehandeling. Voor gevoelige tanden hebben wij onderstaande tips:

Last van gevoelige tanden met name bij kou 
Dit verdwijnt meestal vanzelf.
 Poetsen met tandpasta voor gevoelige tanden of deze pasta in de bleeklepel doen en een half uur te dragen vermindert dit aanzienlijk.

Gevoelig tandvlees
Het tandvlees kan gevoelig zijn door het niet perfect passen van de bleeklepel. 
Neemt u dan contact op met ons zodat wij de lepel kunnen aanpassen.
 De gevoeligheid kan ook ontstaan door irritatie of overgevoeligheid voor de bleeklepel.
 Gaat deze gevoeligheid niet weg, neem dan contact met ons op.

Bij twijfel neem altijd contact met ons op.

Nee, deze methode zorgt voor natuurlijk witte tanden. De witte tanden die je bij sommige bekende Nederlanders ziet, zijn of facings of gedaan met een zeer agressieve vorm van bleken die schade kan toe brengen aan de tanden.

Tijdens uw eerste bezoek bekijkt de tandarts de algemene gezondheid van uw gebit. Wanneer blijkt dat u last heeft van ontstekingen, gaatjes of een grote hoeveelheid tandsteen, zal de tandarts een stappenplan voorleggen wat er eerst moet gebeuren voordat er kan worden gebleekt.

Scroll naar top