De tandarts-ouderenzorg

Ouderen blijven steeds langer thuiswonen. De dagelijkse mondverzorging kan moeilijker worden om uit te voeren of zal helemaal overgenomen moeten worden door mantelzorger of thuiszorgmedewerker. Naar de tandarts gaan kan soms een hele hobbel zijn om te nemen als men niet meer goed mobiel is. En toch is het van groot belang om regelmatig naar de tandarts te blijven gaan! Door chronische ziektes kan de conditie van het gebit achteruit gaan, tanden en kiezen worden kwetsbaarder voor gaatjes of breken makkelijker af.

Onze praktijk geeft extra aandacht aan onze ouderen door meer tijd te nemen, aandacht te geven en daar waar nodig zelfs deze zorg aan huis aan te bieden als u zelf niet meer naar de praktijk toe kunt komen.


Jan Pieter Klok

In 1994 is Jan Pieter Klok afgestudeerd als tandarts aan de ACTA te Amsterdam. Vervolgens heeft hij 6 jaar bij de Koninklijke Marine gewerkt als tandarts en daar op diverse locaties en gebieden ervaring opgedaan.

Sinds 2000 is hij werkzaam als tandarts en mede-eigenaar in een algemene tandheelkunde praktijk in Voorschoten. Daar merkt hij dat ouderen die om verschillende redenen uit het zicht van de normale tandartspraktijk verdwijnen.

De komende jaren is er in toenemende mate aandacht nodig ouderen, ook binnen de tandheelkunde. Door tijd en aandacht te geven aan ouderen hoopt hij aan dit probleem positief te kunnen bijdragen.

Scroll naar top