De Tandprotheticus

Een Tandprotheticus is gespecialiseerd in alle soorten gebitsprotheses. Vanaf de overkapping op wortels of implantaten tot aan een volledig kunstgebit. Dat betekent dat een Tandprotheticus zich bezig houdt met alle behandelingen die het hele gebit of een gedeelte van het gebit vervangen.

Bij een bestaande prothese die stuk is kan de tandprotheticus dit repareren of een loszittende prothese rebasen zodat de prothese weer goed in de mond zit en functioneert met eten, praten en lachen!


Jan Pieter Hoogstraten

Jan Pieter is sinds 1999 werkzaam in de tandtechniek bij tandtechnisch laboratorium Kennemerland in Haarlem. Hij heeft de vakopleiding tandtechniek (IVT Nieuwegein) afgerond als specialist kroon- en brugwerk. Hij ontdekte echter dat vooral het contact met de patiƫnt hem aantrok en besloot in 2011 zich te gaan richten op het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. De 4-jarige opleiding tandprothetiek (hogeschool Utrecht) werd in 2016 afgerond.

In Beverwijk is toen een tandprothetische praktijk opgestart.
In de tussentijd kwam Jan Pieter in contact met Sassembourg, alwaar hij sinds januari 2017 een gedeelte van de organisatie voor zijn rekening neemt en werkzaam is als tandprotheticus.

Tevens voelt hij zich betrokken bij de kwetsbare ouderen en meet dan ook bij de ouderen thuis of in het verpleeghuis gebitsprotheses aan.

Jan Pieter Hoogstraten
Tandprotheticus

Scroll naar top